Aktivity malého a středního podnikání ve filantropii v České republice v letech 2015 a 2016 - Pajerská, Simona; Barák, Vladimír; Maule, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Filantropie coby humanisticky motivovaná dobročinnost sloužící k podpoře obecně prospěšného účelu je jedním z hlavních příjmů neziskových organizací a také konkrétních příjemců sociální pomoci. V poslední době zažívá filantropie v České republice vzestup jak ve své individuální, tak kolektivní formě. Teoretická část je zaměřena na dynamický vývoj podnikání na našem území, který částečně zasáhl i do ochoty občanů být dobročinný a vymezení pojmu malé a střední podnikání. Dále na filantropii jako součást širšího konceptu společenské odpovědnosti firem. V praktické části je provedena analýza dotazníkového šetření, z kterého vyplývá, že malé a střední podniky berou filantropii vážně. Jejich příspěvky jsou většinou pravidelné a rozhodně se nejedná o symbolické částky. Většina dotazovaných firem přispívá na filantropii, protože opravdu chtějí pomoci a neberou dobročinnost pouze jako marketingový nástroj.
Vedoucí práce: Vladimír Barák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses