Užívání tabákových výrobků mladistvými v České Republice v roce 2016 - Voráčková, Tereza; Barák, Vladimír; Sunega, Petr, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce mapuje současný stav mladistvých uživatelů tabákových výrobků. Ověřuje vliv rodičů, vrstevníků a dalších faktorů na kuřácké dispozice. Teoretická část práce se zabývá cenotvorbou tabákových výrobků, popisuje tabákový průmysl a srovnává prevalenci kouření ve vybraných evropských zemích. Zhodnocuje jednotlivé determinanty vlivu na mladistvé a doporučuje včasnou, systematickou a dlouhodobou prevenci závislostí ve spolupráci rodin i škol. Výzkum v praktické části práce potvrdil, že mladiství, kteří mají ve svém okolí více kuřáků, jsou častěji uživateli a zároveň se spíše stýkají s kuřáckými přáteli. Zjistil, že na školách jsou vytvořeny standardní mechanismy prevence závislostí, které ale nejsou dostatečně účinné, vzhledem k prevalenci kouření adolescentů.
Vedoucí práce: Vladimír Barák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses