Komparace nezávislosti centrálních bank ve státech Visegrádské čtyřky - Kubinčiaková, Petra; Pekárek, Štěpán; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem práce je pomocí analýzy hlavních ekonomický a politických faktorů určit nezávislost centrální banky států Visegrádské čtyřky a na základě výsledků porovnat míru nezávislosti centrálních bank s důrazem na vývoj od transformace. Práce analýzu konkrétních centrálních bank a jejich historicko-politický vývoj s důrazem na změnu míry nezávislosti v kontextu s legislativními úpravami a dále jejich míru nezávislosti porovnává pomocí Bade Parkinova Indexu, Grilli Masciandaro Tabelliniho indexu, Cukiermanova indexu a Indexu Loungani Sheets.
Vedoucí práce: Štěpán Pekárek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses