Analýza přístupu konzervativní vlády k sociálnímu státu z let 1945–1951 v době vlády Winstona Churchilla (1951–1955) - Janovská, Kateřina; Kovář, Martin, 1965-; Fabianková, Klára, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou přístupu konzervativní vlády pod vedením Winstona Churchilla (1951-1955) k sociálnímu státu z let 1945-1951. Obsahuje stručnou deskripci změn navrhovaných tzv. Beveridgeovou zprávou a tzv. Bílými knihami. Je zde charakterizován sociální stát, který vytvořila Labouristická strana pod vedením Clementa Attleeho ve Velké Británii. V této práci nalezneme stručnou komparaci volebních programů z let 1951 a analýzu výsledků voleb z roku 1945 a 1951. Následně jsou analyzovány přístupy Konzervativní strany k sociálnímu státu během let 1945-1951 a dále v období 1951-1955.
Vedoucí práce: Martin Kovář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses