Vývoj makroekonomických ukazateľov Slovenskej republiky po vstupe do Európskej Únie a ich porovnanie s ostatnými krajinami V4 - Sedlár, Peter (2016)
Táto bakalárska práca je zameraná na vývoj makroekonomických ukazateľov v období vstupu a členstva Slovenskej republiky v Európskej únii. Je rozdelená na dve časti. Prvá sa zaoberá definíciou pojmov spojených s integráciou. Nasleduje vývoj Európskej únie, názory na samotnú integráciu v Európskej únii vybranými autormi a súčasné problémy EÚ. Druhá časť je zameraná na vývoj časových radov pri vybraných makroekonomických ukazateľoch, porovnanie vybraných krajín medzi sebou a následne aj s vývojom v celej Európskej únii. Nakoniec sú zmienené závery autora.