Vývoj makroekonomických ukazateľov Slovenskej republiky po vstupe do Európskej Únie a ich porovnanie s ostatnými krajinami V4 - Sedlár, Peter; Procházka, Pavel; Peľak, Branislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Táto bakalárska práca je zameraná na vývoj makroekonomických ukazateľov v období vstupu a členstva Slovenskej republiky v Európskej únii. Je rozdelená na dve časti. Prvá sa zaoberá definíciou pojmov spojených s integráciou. Nasleduje vývoj Európskej únie, názory na samotnú integráciu v Európskej únii vybranými autormi a súčasné problémy EÚ. Druhá časť je zameraná na vývoj časových radov pri vybraných makroekonomických ukazateľoch, porovnanie vybraných krajín medzi sebou a následne aj s vývojom v celej Európskej únii. Nakoniec sú zmienené závery autora.
Vedoucí práce: Pavel Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses