Model CAF ve vybrané organizaci veřejné správy. - Zeman, David (2016)
Cílem diplomové práce je implementovat model CAF ve vybraném úřadu veřejné správy a porovnat současný stav s výsledky z minulého šetření z roku 2009. Teoreticko-metodologická část práce je věnována vymezení teoretického základu v oblasti veřejné správy, kvality ve veřejné správě a nástrojů k zabezpečení kvality. Významnými dokumenty jsou pro teoretickou část práce Aplikační příručka společného hodnotícího rámce (modelu CAF verze 2013) pro úřady územních samosprávných celků a Společný hodnotící rámec (Model CAF) 2014. Praktická část je zaměřena na aplikaci modelu CAF, a to na městský úřad v Táboře. Při zpracování praktické části byly analyzovány dokumenty poskytnuté úřadem. Na jejich základě byla vytvořena hodnotící zpráva podle kritérií a subkritérií modelu. V závěru praktické části je uvedena SWOT analýza pro každé kritérium zvlášť. Cílem hodnocení za pomoci sebehodnotícího modelu bylo identifikovat oblasti, v nichž existuje prostor pro zlepšení a silné stránky.