Automobil jako investiční instrument - Mátl, Lukáš (2016)
Cílem bakalářské práce je analyzovat možnosti investování do reálných aktiv se zaměřením na specifický trh s automobily a zkoumat základní specifikace výběru investičních automobilů. V bakalářské práci se zaměřuji na charakteristiku jednotlivých kategorií v oblasti reálných aktiv a jejich vývoj. Specifikuji rizika a příležitosti pro investory se vyskytují při investování do reálných instrumentů. Dále zvažuji postupy při výběru vozů pro investování, způsoby investice a trh s automobily u nás a ve světě. V bakalářské práci podávám ucelené informace o problematice investování do automobilů a ukazuji možnost nahlížet na automobil jako na investiční instrument a ne jako věc denní spotřeby. V investicích do automobilů spatřuji možnost jak diverzifikovat riziko svého portfolia skrze instrument reálných aktiv, která jsou známá svou korelací s inflací.