Automobil jako investiční instrument - Mátl, Lukáš; Žilák, Pavel; Brodani, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem bakalářské práce je analyzovat možnosti investování do reálných aktiv se zaměřením na specifický trh s automobily a zkoumat základní specifikace výběru investičních automobilů. V bakalářské práci se zaměřuji na charakteristiku jednotlivých kategorií v oblasti reálných aktiv a jejich vývoj. Specifikuji rizika a příležitosti pro investory se vyskytují při investování do reálných instrumentů. Dále zvažuji postupy při výběru vozů pro investování, způsoby investice a trh s automobily u nás a ve světě. V bakalářské práci podávám ucelené informace o problematice investování do automobilů a ukazuji možnost nahlížet na automobil jako na investiční instrument a ne jako věc denní spotřeby. V investicích do automobilů spatřuji možnost jak diverzifikovat riziko svého portfolia skrze instrument reálných aktiv, která jsou známá svou korelací s inflací.
Vedoucí práce: Pavel Žilák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses