DPH u služeb spojených s nemovitostmi - Balátová, Hana (2016)
Ačkoliv snahou Evropské unie je co nejvyšší harmonizace a zavedením DPH ve všech členských státech by se mohlo zdát, že pravidla pro její uplatňování jsou stejná, není tomu tak. Tomu svědčí i oblast poskytování služeb spojených s nemovitostmi. A právě na tuto oblast se zaměřuje předkládaná diplomová práce. Čtenář v práci nalezne analýzu české legislativy i judikátů Evropského soudního dvoru týkající se definování nemovitostí a ostatních pojmů s představovanou transakcí souvisejících. V závěrečné části se pak setká s přehledem povinností, jež vznikají s uskutečňováním služeb spojených s nemovitostmi a rozdíly ve zdanění mezi jednotlivými členskými státy EU.