Metoda CHAID a logistické regrese - Novák, Jaroslav; Čabla, Adam, 1985-; Matějka, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce si klade za cíl představit metodu pro tvorbu rozhodovacích stromů zvanou CHAID a metodu logistické regrese. Následně je porovnat z hlediska jejich interpretace. Toho bude dosaženo aplikací těchto metod na reálná data pomocí statistického software, interpretací výsledných modelů a vyvozením následných závěrů. Práce tedy představuje možnosti interpretace modelů sestrojených pomocí metody CHAID a logistické regrese a s tím spojené výhody a nevýhody jednotlivých metod.
Vedoucí práce: Adam Čabla
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses