Řízení po linii výkonů a jeho informační zajištění (na příkladu konkrétního podniku) - Merunková, Lucie (2015)
Cílem diplomové práce Řízení po linii výkonů a jeho informační zajištění (na příkladu konkrétního podniku) je zhodnotit kalkulační vzorec a kalkulační systém vybraného podniku a navrhnout náměty na zlepšení. Teoretická část se věnuje zejména všeobecně známým metodám a principům kalkulací. Praktická část se věnuje přímo společnosti Zentiva, k.s. a jejímu konkrétnímu kalkulačnímu vzorci a kalkulačnímu systému. Kalkulační principy jsou vyhodnoceny a jsou navrženy náměty na vylepšení celého systému.