Fundamentální a technická analýza vývoje ceny ropy - Vilisova, Anastasiya (2016)
Cílem této bakalářské práce je ocenit možnosti opodstatnění a předvídání budoucího vývoje ceny ropy. První část práce se věnuje charakteristice trhu s ropou, vymezení hlavních faktorů působících na cenu a určení aktuálních trendů. Druhá část představuje teoretický popis způsobů predikce. Třetí část pracuje s dlouhodobým vývojem ceny komodity za použití fundamentální analýzy a měření vlivů hlavních faktorů. Ve čtvrté části je aplikována technická analýza s důrazem na nejpoužívanější nástroje v obchodních strategiích, které jsou následně implementovány a ohodnoceny.