Fundamentální a technická analýza vývoje ceny ropy - Vilisova, Anastasiya; Fičura, Milan; Galuška, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této bakalářské práce je ocenit možnosti opodstatnění a předvídání budoucího vývoje ceny ropy. První část práce se věnuje charakteristice trhu s ropou, vymezení hlavních faktorů působících na cenu a určení aktuálních trendů. Druhá část představuje teoretický popis způsobů predikce. Třetí část pracuje s dlouhodobým vývojem ceny komodity za použití fundamentální analýzy a měření vlivů hlavních faktorů. Ve čtvrté části je aplikována technická analýza s důrazem na nejpoužívanější nástroje v obchodních strategiích, které jsou následně implementovány a ohodnoceny.
Vedoucí práce: Milan Fičura
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses