Hodnocení bonity klienta - Ivašyna, Viktoria; Cibulka, Jakub; Rajl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této bakalářské práce je uvést metody, pomocí kterých banky hodnotí bonitu svých klientů ve smyslu schopnosti splatit poskytnutý úvěr. Práce se zaměřuje na bonitu právnické osoby. V teoretické části práce se definuje pojem riziko a podrobněji je vysvětleno úvěrové riziko. Dále jsou stručně představeny úvěrové registry v České republice a rating (externí a interní). V rámci kapitoly o interních ratingových modelech jsou popsané ukazatele finanční analýzy, které úvěrové analytici bank užívají při posuzování bonity podnikatelských subjektů. V praktické části jsou aplikovány uvedené metody na společnost Karlovarské minerální vody, a. s., výsledky jsou porovnávány s průměrnými hodnotami v odvětví a v závěru je vysloveno doporučení, zda má banka poskytnout dané společnosti úvěr.
Vedoucí práce: Jakub Cibulka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses