Současné trendy urbanizace na příkladu Mexico City - Kolářová, Kateřina; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Macháček, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Cílem diplomové práce je identifikovat současné trendy urbanizace na příkladu Mexico City, které se patří mezi nejvíce urbanizovaná města na světě. Práce zkoumá dopady urbanizace z hlediska rostoucích sociálních a zdravotních problémů obyvatel v mexickém hlavním městě. Teoretická část práce popisuje základní pojmy, současné trendy urbanizace rozvojových a rozvinutých zemí a její pozitivní a negativní dopady. Praktická část je zaměřena již na samotné charakteristiky urbanizace Mexico City, na negativní dopady, které vznikají a na opatření, která město k jejich snížení využívá. Zvolená problematika byla vyřešena pomocí metody literární rešerše, komparace, analýzy dat a pozorování. Ke zpracování dat byly rovněž využity oficiálně dostupné statistiky.
Vedoucí práce: Zuzana Khendriche Trhlínová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses