Analýza sektoru spořitelních a úvěrních družstev v České republice - Saliy, Nazariy; Cibulka, Jakub; Kábrt, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Krize, kterou český sektor družstevního peněžnictví prošel koncem 90. let, vyvolala celou řadu úprav zákonu č. 87/1995 Sb., o spořitelních a úvěrních družstvech, kterým se řídí činnost družstevních záložen. Poslední významnou úpravou zákona o spořitelních družstvech byla novela z roku 2014. Tato bakalářka práce se zabývá analýzou současné situace družstevních záložen jako celku a dopadem změn legislativního rámce na stabilitu sektoru spořitelních družstev. Sektor družstevních záložen činí jen malý zlomek českého finančního trhu, ačkoliv v posledních letech zaznamenal příznivý vývoj. Novelizace zákona č. 87/1995 Sb. v roce 2014 tento vývoj pozastavila, avšak přísnější pravidla a řada omezení při poskytování služeb družstevními záložnami, která novela přinesla, vedly k posílení finanční stability sektoru. Jedním z důsledků novely je připravovaná transformace dvou největších záložen na banku.
Vedoucí práce: Jakub Cibulka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses