Účetní souvislosti odštěpení sloučením - Sládková, Simona (2016)
Bakalářská práce na téma Účetní souvislosti odštěpení sloučením v úvodu první kapitoly seznamuje čtenáře s existujícími druhy přeměn a jejich základní charakteristikou. Dále podrobněji rozšíří čtenářům povědomí o rozdělení odštěpením sloučením a osvětlí jim pojmy s touto problematikou spjaté. Druhá kapitola se zaměřuje na účetní souvislosti oceňování jmění zanikající společnosti. Popisuje zejména jeho důvody, metody a dopady. Třetí kapitola navazuje na oceňování jmění postupem při sestavování zahajovací rozvahy. K té je nutno napsat komentář, jehož obsahem se třetí kapitola také zabývá. Praktická část této bakalářské práce představuje dvě konkrétní společnosti a rozebírá rozdělení odštěpením sloučením uskutečněné mezi nimi.