Účetní souvislosti odštěpení sloučením - Sládková, Simona; Skálová, Jana, 1967-; Karásková, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce na téma Účetní souvislosti odštěpení sloučením v úvodu první kapitoly seznamuje čtenáře s existujícími druhy přeměn a jejich základní charakteristikou. Dále podrobněji rozšíří čtenářům povědomí o rozdělení odštěpením sloučením a osvětlí jim pojmy s touto problematikou spjaté. Druhá kapitola se zaměřuje na účetní souvislosti oceňování jmění zanikající společnosti. Popisuje zejména jeho důvody, metody a dopady. Třetí kapitola navazuje na oceňování jmění postupem při sestavování zahajovací rozvahy. K té je nutno napsat komentář, jehož obsahem se třetí kapitola také zabývá. Praktická část této bakalářské práce představuje dvě konkrétní společnosti a rozebírá rozdělení odštěpením sloučením uskutečněné mezi nimi.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses