Regulatorní reforma a systémově významné banky - Svozil, Jan (2016)
Diplomová práce se zabývá regulatorní reformou vycházející z nového standardu Basilejského výboru pro bankovní dohled Basel III. Cílem práce je představit nástroje a složky nově vzniklého konceptu Basel III a zaměřit se na identifikaci a analýzu faktorů, které jsou určující pro zařazení banky do kategorie systémově významných. Práce vnímá problematiku z globálního pohledu, přičemž zvláštní pozornost je věnována evropské specifikaci regulatorních pravidel. Součástí studie je také monitoring plnění nových pravidel a nástrojů globálním bankovním systémem a bankovním systémem Evropské unie. Práce rovněž zahrnuje kapitolu sledující regulatorní reformy s ohledem na jejich makroekonomický dopad.