Regulatorní reforma a systémově významné banky - Svozil, Jan; Blahová, Naďa, 1958-; Kaimova, Nadira; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práce se zabývá regulatorní reformou vycházející z nového standardu Basilejského výboru pro bankovní dohled Basel III. Cílem práce je představit nástroje a složky nově vzniklého konceptu Basel III a zaměřit se na identifikaci a analýzu faktorů, které jsou určující pro zařazení banky do kategorie systémově významných. Práce vnímá problematiku z globálního pohledu, přičemž zvláštní pozornost je věnována evropské specifikaci regulatorních pravidel. Součástí studie je také monitoring plnění nových pravidel a nástrojů globálním bankovním systémem a bankovním systémem Evropské unie. Práce rovněž zahrnuje kapitolu sledující regulatorní reformy s ohledem na jejich makroekonomický dopad.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses