Fenomén sdíleného ubytování a jeho dopady na turismus - Raška, Kryštof (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou sdílené ekonomiky a jejích dopadů na turismus. Sdílená ekonomika je pojímána jako nový ekonomický model, který výrazně zasahuje do života civilizace 21. století a nabourává stávající poměry. Po vymezení teoreticko-metodologického aparátu se práce zaměřuje na obecné definování turismu a jeho celosvětovém společensko-ekonomickém významu. V praktické části je přiblížena služba Airbnb, jakožto nejsignifikantnější zástupce sdílené ekonomiky s největšími dopady na turismus. Závěr se věnuje shrnutí všech pozitiv a negativ, které sdílené ubytování přináší.