Fenomén sdíleného ubytování a jeho dopady na turismus - Raška, Kryštof; Tyslová, Irena; Tittelbachová, Šárka, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou sdílené ekonomiky a jejích dopadů na turismus. Sdílená ekonomika je pojímána jako nový ekonomický model, který výrazně zasahuje do života civilizace 21. století a nabourává stávající poměry. Po vymezení teoreticko-metodologického aparátu se práce zaměřuje na obecné definování turismu a jeho celosvětovém společensko-ekonomickém významu. V praktické části je přiblížena služba Airbnb, jakožto nejsignifikantnější zástupce sdílené ekonomiky s největšími dopady na turismus. Závěr se věnuje shrnutí všech pozitiv a negativ, které sdílené ubytování přináší.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses