Daňová optimalizace ve výrobním podniku a její vliv na účetní výkaznictví - Slabá, Jana (2016)
Tématem této diplomové práce je daňová optimalizace u výrobního podniku a její vliv na účetní výkaznictví. Cílem této práce je zobrazení jednotlivých prvků daňové optimalizace na zkoumané společnosti a vyhodnocení jejich využití. K tomuto cíli je nutné uvést základní charakteristiku daňového systému České republiky a daně z příjmů právnických osob. Zkoumané společnosti byly poskytnuty dotace na nákup nových strojů v rámci operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Z tohoto důvodu je zde tento program popsán i s jednotlivými prvky daňové optimalizace, které společnost využila v souvislosti s tímto programem. Na závěr je uvedeno porovnání situace s využitím a bez využití dotace.