Daňová optimalizace ve výrobním podniku a její vliv na účetní výkaznictví - Slabá, Jana; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tématem této diplomové práce je daňová optimalizace u výrobního podniku a její vliv na účetní výkaznictví. Cílem této práce je zobrazení jednotlivých prvků daňové optimalizace na zkoumané společnosti a vyhodnocení jejich využití. K tomuto cíli je nutné uvést základní charakteristiku daňového systému České republiky a daně z příjmů právnických osob. Zkoumané společnosti byly poskytnuty dotace na nákup nových strojů v rámci operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Z tohoto důvodu je zde tento program popsán i s jednotlivými prvky daňové optimalizace, které společnost využila v souvislosti s tímto programem. Na závěr je uvedeno porovnání situace s využitím a bez využití dotace.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses