Crowdfunding a jeho aplikace v oblasti veřejných statků - Nejman, Karel; Cibulka, Jakub; Stroukal, Dominik, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou oboru crowdfundingu a možným využitím jeho metod v problematice veřejných statků. Práce si klade za cíl osvětlit smysl crowdfundingu a dokázat, že tento způsob financování je aplikovatelný na oblast veřejných statků. První část je věnována crowdfundingu. Definuje jeho principy, fungování, typy a možná rizika. Následuje krátký popis veřejných statků a problému s nimi spojených. Třetí kapitola analyzuje výhody využití crowdfundingu v oblasti veřejných statků. Poslední část je zaměřena na využití v praxi, popisuje crowdfundingové kampaně, ve kterých byly předmětem financování veřejné statky.
Vedoucí práce: Jakub Cibulka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses