Společenství vlastníků z účetního a daňového pohledu - Kohout, Jakub (2016)
Cílem této diplomové práce je poskytnout ucelený přehled o problematice společenství vlastníků z účetního a daňového pohledu. Začátek práce pojednává o pojmu společenství vlastníků a uvádí důvody proč je vhodné činnost těchto jednotek regulovat. Následně se práce zabývá právní úpravou této organizační formy. Specifika hospodaření a způsob financování jsou uvedeny v následující kapitole. Stěžejní část práce se zabývá účetními a daňovými aspekty této právní formy. Jednotlivé specifické oblasti účetnictví jsou vysvětleny jak teoreticky, tak i z praktického pohledu, pro lepší pochopení dané problematiky.