Společenství vlastníků z účetního a daňového pohledu - Kohout, Jakub; Černý, Václav, 1957-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této diplomové práce je poskytnout ucelený přehled o problematice společenství vlastníků z účetního a daňového pohledu. Začátek práce pojednává o pojmu společenství vlastníků a uvádí důvody proč je vhodné činnost těchto jednotek regulovat. Následně se práce zabývá právní úpravou této organizační formy. Specifika hospodaření a způsob financování jsou uvedeny v následující kapitole. Stěžejní část práce se zabývá účetními a daňovými aspekty této právní formy. Jednotlivé specifické oblasti účetnictví jsou vysvětleny jak teoreticky, tak i z praktického pohledu, pro lepší pochopení dané problematiky.
Vedoucí práce: Václav Černý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses