Problematika zásob v spoločnosti zameranej na strojárenskú výrobu - Stržínková, Veronika (2016)
Diplomová práca sa zameriava na účtovníctvo v oblasti zásoba a jeho praktickú aplikáciu v podniku ŽOS Trnava, a. s. Práca obsahuje teoretickú časť, ktorá sa zoberá zásoba všeobecne (ich definíciou, zameraním, ocenením, tvorbou opravných položiek a vyradením). Časť práce je venovaná internému auditu. Ďalej je popisované overovanie zásob v účtovnej závierke podľa audítorských postupov. V praktická časť aplikuje poznatky nadobudnuté v teoretickej časti. Cieľom práce bolo popísať oblasť zásob, interného auditu, naznačiť overovanie tejto oblasti štatutárnym audítorom a skutočnosti demonštrovať na reálnom podniku.