Problematika zásob v spoločnosti zameranej na strojárenskú výrobu - Stržínková, Veronika; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Pakšiová, Renáta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Diplomová práca sa zameriava na účtovníctvo v oblasti zásoba a jeho praktickú aplikáciu v podniku ŽOS Trnava, a. s. Práca obsahuje teoretickú časť, ktorá sa zoberá zásoba všeobecne (ich definíciou, zameraním, ocenením, tvorbou opravných položiek a vyradením). Časť práce je venovaná internému auditu. Ďalej je popisované overovanie zásob v účtovnej závierke podľa audítorských postupov. V praktická časť aplikuje poznatky nadobudnuté v teoretickej časti. Cieľom práce bolo popísať oblasť zásob, interného auditu, naznačiť overovanie tejto oblasti štatutárnym audítorom a skutočnosti demonštrovať na reálnom podniku.
Vedoucí práce: Jaroslava Janhubová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses