Finanční leasing v českých účetních předpisech a v IFRS - Křtěnská, Andrea; Ašenbrenerová, Petra; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá finančním leasingem podle českých účetních předpisů a podle mezinárodních účetních standardů. Nejprve je leasing definován a jsou popsány jeho druhy. Teoretická část se dále zaměřuje na finanční leasing z pohledu obou systémů. Kapitola o IFRS poukazuje také na změny, které s sebou přinese nový standard o leasinzích IFRS 16. V praktické části je řešen vzorový příklad v obou systémech, z pohledu leasingového nájemce i poskytovatele leasingu. Cílem práce je charakterizovat účetní metody v českých předpisech a mezinárodních účetních standardech a zachytit rozdíly v účtování a vykazování finančního leasingu mezi těmito systémy. Tyto rozdíly jsou popsány v závěrečné kapitole této práce.
Vedoucí práce: Petra Ašenbrenerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses