P2P financovanie - Dobiasová, Dana; Bártová, Hana; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat vliv P2P financování na vybrané ekonomické ukazatele a finanční situaci malých a středních podniků ve Spojených státech amerických, konkrétně za období 2011 - 2015. Pro pochopení praktické časti, v prvních dvou kapitolách se práce zaměří na vymezení pojmu P2P financovaní a zanalyzuje aktuální situaci P2P platforem v Spojených státech. Mimo jiné je také kladen důraz na regulatorní opatření, která se nově začínají objevovat ve všech státech, ve kterých jsou P2P platformy provozovány. Tyto poznatky jsou později využity v praktické části, která analyzuje stav malých a středních podniků a způsob jejich financování, díky čemuž jsou schopny zabezpečit svůj ekonomický růst a vytvářet nové pracovní příležitosti. V závěru práce jsou všechny podstatné skutečnosti, které byly z analýzy trhu zjištěny, popsány a zhodnoceny v celkovém shrnutí.
Vedoucí práce: Hana Bártová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses