Využití kalkulací v konkrétním podniku - Potůčková, Helena (2016)
Tato bakalářská práce s názvem Využití kalkulací v konkrétním podniku se zaměřuje zejména na analýzu použitého postupu při tvorbě kalkulací nákladů fiktivního podniku Chemo-čist s.r.o. Práce je tvořena ze dvou hlavních částí, a to teoretické a aplikační. Teoretická část se zabývá výkladem základních pojmů, které s vybraným tématem úzce souvisí. Úvod aplikační části je věnován představení podniku, organizačnímu uspořádání a portfoliu hlavních produktů. V další části jsou rozčleněny veškeré náklady společnosti a sestaveny kalkulace nákladů. Pozornost je soustředěna především na metody kalkulace pro přiřazení nákladů jednotlivým výrobkům. Závěr aplikační části se zaměřuje na zhodnocení a návrh využití kalkulací v podniku.