Hodnocení vybraných oceňovacích metod bydlení - Pejchalová, Martina (2016)
Diplomová práce se zabývá metodami oceňování, především bytů. Jejím cílem je ocenit bytové jednotky a poté zhodnotit výhody, nevýhody a využití jednotlivých metod. Práce je rozdělena do čtyř částí, kdy první se věnuje bydlení a trhu nemovitostí. Druhá část se zaměřuje na metody oceňování, třetí celek se zabývá bytovou politikou a oceňováním v České republice a poslední kapitola je praktická, kde jsou oceněny dvě bytové jednotky - v Praze a Chrudimi. Pro zpracování praktické části byly zvoleny tři metody oceňování - nákladová, porovnávací a výnosová.