Socioekonomický vliv společnosti OKD, a.s. na Moravskoslezský kraj - Chuťková, Zdenka (2016)
Cílem bakalářské práce je posoudit význam působení společnosti OKD, a.s. na Moravskoslezský kraj z hlediska nezaměstnanosti a migrace mladých lidí. Dílčím cílem je srovnání mezd v Moravskoslezském kraji a ČR. Dalším cílem je posouzení současného a budoucího stavu společnosti OKD, a.s. Cíle práce jsou v teoretické části dosaženy pomocí literární rešerše. V praktické části jsou cíle dosaženy pomocí metod: syntéza, analýza a pozorování. Přínosem práce je zhodnocení vlivu společnosti OKD, a.s. na Moravskoslezský kraj a působení společnosti na region v oblasti nezaměstnanosti, mezd a migrace.