Analýza využití stavebního spoření v ČR - Zahálková, Anna; Toth, Petr, 1962-; Nevyhoštěná, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2016)
Tato práce se zabývá možnostmi financování bydlení, zejména nástrojem stavebního spoření. Hlavním cílem práce je zjistit, jaké jsou rozdíly mezi stavebními spořitelnami, zejména v nabídce produktů. Dalším cílem bude zmapovat a zhodnotit vybrané možnosti financování bydlení v České republice. Práce se zaměřuje na analýzu trhu stavebních spořitelen a komparaci jejich produktů. První část se zabývá vysvětlením jednotlivých pojmů z oblasti bydlení a stavebního spoření, včetně procesu založení stavebního spoření a čerpání úvěru ze stavebního spoření. Pozornost je také věnována programům podpory bydlení od jednotlivých státních subjektů. Další část představuje jednotlivé stavební spořitelny působící na českém trhu. V poslední části jsou popsány a porovnány podmínky produktů stavebních spořitelen, z čeho vyplývají závěry, které jsou popsány ve shrnutí na konci práce. Závěr práce rekapituluje nejdůležitější fakta ze všech kapitol práce.
Vedoucí práce: Petr Toth
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses