Postavení celovečerního animovaného filmu v kinech ČR - Králová, Pavla (2016)
Práce se zabývá animovanými filmy, jejichž distribuce je primárně určena pro kina, a návštěvníky českých kin. Představen je vývoj celovečerních animovaných filmů z historického pohledu a následně popisuje jejich distribuci do českých kin. Zabývá se filmovým marketingem a charakterizuje českého filmového diváka. Praktická část analyzuje změnu postavení celovečerních animovaných filmů v českých kinech v průběhu sledovaného období. Na analýzu navazuje dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zjištění, proč chodí lidé do kina na animované filmy. Závěr práce obsahuje porovnání výsledků dotazníkového šetření s pracovní hypotézou a postavením animovaných filmů v kinech ČR.