Postavení celovečerního animovaného filmu v kinech ČR - Králová, Pavla; Hanzlík, Jan, 1979-; Purzycki, Eva, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Práce se zabývá animovanými filmy, jejichž distribuce je primárně určena pro kina, a návštěvníky českých kin. Představen je vývoj celovečerních animovaných filmů z historického pohledu a následně popisuje jejich distribuci do českých kin. Zabývá se filmovým marketingem a charakterizuje českého filmového diváka. Praktická část analyzuje změnu postavení celovečerních animovaných filmů v českých kinech v průběhu sledovaného období. Na analýzu navazuje dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zjištění, proč chodí lidé do kina na animované filmy. Závěr práce obsahuje porovnání výsledků dotazníkového šetření s pracovní hypotézou a postavením animovaných filmů v kinech ČR.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses