Využití regrese pro analýzu divácké návštěvnosti klubů NHL - Turek, Tomáš (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá regresní analýzou týkající se průměrné divácké návštěvnosti v domácích zápasech jednotlivých klubů NHL v sezóně 2014/2015. Cílem práce je posouzení vybraných faktorů, které by mohly ovlivňovat nárůst či pokles divácké návštěvnosti a porovnání výsledků u některých metod při výběru vysvětlujících proměnných do regresního modelu. Přínosem práce je praktická aplikace regresní analýzy, zahrnující výběr nejlepší množiny vysvětlujících proměnných s využitím různých přístupů. Součástí je též věcná interpretace získaných výsledků. Pro výběr vysvětlujících proměnných byl použit postup postupného vyřazování proměnných na základě t-testů a metody dopředného (forward) a zpětného (backward) výběru.