Využití regrese pro analýzu divácké návštěvnosti klubů NHL - Turek, Tomáš; Řezanková, Hana, 1956-; Vrabec, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce se zabývá regresní analýzou týkající se průměrné divácké návštěvnosti v domácích zápasech jednotlivých klubů NHL v sezóně 2014/2015. Cílem práce je posouzení vybraných faktorů, které by mohly ovlivňovat nárůst či pokles divácké návštěvnosti a porovnání výsledků u některých metod při výběru vysvětlujících proměnných do regresního modelu. Přínosem práce je praktická aplikace regresní analýzy, zahrnující výběr nejlepší množiny vysvětlujících proměnných s využitím různých přístupů. Součástí je též věcná interpretace získaných výsledků. Pro výběr vysvětlujících proměnných byl použit postup postupného vyřazování proměnných na základě t-testů a metody dopředného (forward) a zpětného (backward) výběru.
Vedoucí práce: Hana Řezanková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses