Spolupráce leteckých dopravců - Martínek, David (2016)
Bakalářská práce pojednává o současné praxi v oblasti spolupráce leteckých společností. Popisuje různé způsoby spolupráce se zaměřením globální aliance, jakožto nejvyšší formu spolupráce. Práce si všímá toho, jak dnes aliance fungují, které společnosti jsou jejich členy, nebo naopak, které na alianční úrovni nespolupracují. Pozornost je věnována i fúzím mezi společnostmi, které významně promlouvají do trhu letecké dopravy.