Daňové aspekty nájmu a prodeje nemovitých věci - Stome, Martina (2016)
Diplomová práce na téma Daňové aspekty nájmu a prodeje nemovitých věcí se zabývá způsobem zdanění daných obchodních transakcí z pohledu daně z příjmů a daně z přidané hodnoty. Tato práce je rozdělena na dva hlavní okruhy, v prvním je podán pohled na kupní a nájemní smlouvy dle soukromého práva občanského zákoníku, ve druhém pak na práva a povinnosti daňového subjektu dle veřejného práva daňového. Z pohledu obou uvedených daní je popsán proces nákupu, nájmu, provádění stavebních zásahů do nemovitých věcí a následného prodeje. V situacích, kdy zákon sám některá pravidla nevyjadřuje jednoznačně, jsou popsána možná řešení.