Indikátory finančných kríz - Lupač, Juraj; Blahová, Naďa, 1958-; Pour, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Hlavným cieľom bakalárskej práce na tému Indikátory finančných kríz je popísať rôzne ekonomické fundamenty a ich väzbu na výskyt finančných kríz. Použité fundamenty sú globálneho charakteru. Práca je rozdelená na štyri hlavné časti. V prvej časti je popísaná finančná kríza z teoretického pohľadu. Druhá časť rozoberá systémové riziko a kto ho má za úlohu udržať v primeranej miere. V tretej časti popisujem väzbu hospodárskeho a finančného cyklu. V štvrtej časti sú popísané jednotlivé indikátory finančných kríz, porovnané medzi sebou a vztiahnuté k počtu finančných kríz v posledných rokoch, hlavne ku kríze, ktorá prepukla v roku 2008. V závere práce sú dané poznatky vyhodnocované a zisťuje sa, či analýzy jednotlivých indikátorov priniesli žiadané výsledky, to znamená či podľa nich vieme predpovedať výskyt kríz.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses