Fundamentální analýza společnosti O2 Czech Republic - Jurzycová, Karin; Kábrt, Tomáš; Fleischmann, Luboš, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na teoretické obeznámení s fundamentální analýzou a její praktické provedení na akcie společnosti O2 Czech Republic a.s. Cílem práce je zjistit vnitřní hodnotu akcií O2 a navrhnout investiční doporučení. Nejprve jsem zkoumala v rámci globální analýzy závislost mezi makroekonomickými činiteli a tržní cenou akcie O2 pomocí jejich dlouhodobých vývojů. Odvětvovou analýzou jsem charakterizovala odvětví telekomunikací v oblasti tržní struktury či regulací. Ve fundamentální analýze firmy jsem se soustředila na modely pro stanovení vnitřní hodnoty akcie a samotný výpočet vnitřní hodnoty, kterou jsem dále porovnávala s aktuální tržní cenou akcie. Na závěr jsem zmínila rozdělení firmy O2 Czech Republic, ke kterému došlo v roce 2015, a provedla srovnání vybraných ukazatelů před a po rozdělení.
Vedoucí práce: Tomáš Kábrt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses