Zvyšování efektivity inzerce na Facebooku pomocí rozhodovacích stromů - Randus, Jan; Vraná, Lenka; Jašek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2016)
Tato bakalářská práce má za cíl pomocí pokročilých statistických data-miningových metod zvýšit efektivitu marketingových kampaní vedených na sociální síti Facebook. Za tímto účelem jsem získal data z marketingové kampaně elektronického obchodu z oblasti módy, na které jsem aplikoval metodu rozhodovacích stromů. V teoretické části se práce zabývá metodami, které byly použity pro analýzu dat, tedy rozhodovacími stromy a metodami, které vycházejí z teorie výběrového šetření, které byly nezbytné při úpravě dat. Rovněž bude nastíněna oblast výkonnostního online marketingu. V praktické části bude popsána aplikace zvolených metod a tvorba modelu. V závěru se bude práce snažit na základě vytvořeného modelu odpovědět na otázku, jak co nejefektivněji inzerovat na sociální síti Facebook.
Vedoucí práce: Lenka Vraná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses