Výběr akcií za využití principů hodnotového investování - Literák, Adam (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na výběr podhodnocených akcií. Obsahuje část teoreticko-metodologickou a část praktickou. První oddíl práce vymezuje hodnotové investování, jeho souvislost s teorií efektivních trhů a nástroje použitelné při hledání vyhovujících akcií. Je zde popsán model DCF včetně všech jeho vstupů (FCFF - volné peněžní toky, WACC - náklady kapitálu, růst) Metody popsané v teoretické části jsou prakticky využity v části druhé. Na základě screeningu je vybrána společnost Western Digital Corporation, Inc., jejíž hodnota je odhadnuta pomocí metody diskontovaných peněžních toků a srovnána s cenou na trhu. Závěr práce obsahuje vyhodnocení potenciální investice a popis možných nedostatků procesu odhadu hodnoty.