Výběr akcií za využití principů hodnotového investování - Literák, Adam; Pošta, Vít, 1980-; Abdullin, Denis; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Bakalářská práce je zaměřena na výběr podhodnocených akcií. Obsahuje část teoreticko-metodologickou a část praktickou. První oddíl práce vymezuje hodnotové investování, jeho souvislost s teorií efektivních trhů a nástroje použitelné při hledání vyhovujících akcií. Je zde popsán model DCF včetně všech jeho vstupů (FCFF - volné peněžní toky, WACC - náklady kapitálu, růst) Metody popsané v teoretické části jsou prakticky využity v části druhé. Na základě screeningu je vybrána společnost Western Digital Corporation, Inc., jejíž hodnota je odhadnuta pomocí metody diskontovaných peněžních toků a srovnána s cenou na trhu. Závěr práce obsahuje vyhodnocení potenciální investice a popis možných nedostatků procesu odhadu hodnoty.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses