Kybernetické riziko bezhotovostního a elektronického platebního styku - Jahodář, Martin (2016)
V bakalářské práci se autor zabývá jedním z fenoménů dnešní doby, a sice kybernetickým rizikem, které vztahuje k užší oblasti platebního styku. Předmětem práce je pak předat ucelené a srozumitelné informace o dané problematice s důrazem na vytyčení míst náchylných na kybernetické riziko v rámci platebního styku. Zároveň by měla čtenáři doporučit kroky ke snížení kybernetického rizika a ukázat, jakým způsobem toto riziko snižují další uživatelé. Součástí práce je i dotazníkový průzkum, který ukazuje informovanost veřejnosti v dané problematice. V neposlední řadě také ukazuje reálné případy internetové kriminality.