Vypovídací schopnost účetní závěrky v ČR po novele zákona o účetnictví - Novotná, Kateřina (2016)
Bakalářská práce se zabývá změnami, které vyvolala novela zákona o účetnictví v souvislosti s účetní závěrkou v ČR. Je zaměřena především na výkaz zisku a ztráty a přílohu. Jsou zde obecné informace o účetní závěrce, kategorizace účetních jednotek a informace, které musí jednotlivé kategorie zveřejnit, změny vyvolané novelou zákona o účetnictví související s výkazem zisku a ztráty, nová struktura výkazu zisku a ztráty a zhodnocení její vypovídací schopnosti. Dále je zde sestaven výkaz zisku a ztráty konkrétní společnosti za rok 2014 podle pravidel zákona o účetnictví platných od 1. 1. 2016 a porovnání přílohy před a po novele zákona o účetnictví pro jednotlivé kategorie účetních jednotek.