Vypovídací schopnost účetní závěrky v ČR po novele zákona o účetnictví - Novotná, Kateřina; Bokšová, Jiřina, 1960-; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2016)
Bakalářská práce se zabývá změnami, které vyvolala novela zákona o účetnictví v souvislosti s účetní závěrkou v ČR. Je zaměřena především na výkaz zisku a ztráty a přílohu. Jsou zde obecné informace o účetní závěrce, kategorizace účetních jednotek a informace, které musí jednotlivé kategorie zveřejnit, změny vyvolané novelou zákona o účetnictví související s výkazem zisku a ztráty, nová struktura výkazu zisku a ztráty a zhodnocení její vypovídací schopnosti. Dále je zde sestaven výkaz zisku a ztráty konkrétní společnosti za rok 2014 podle pravidel zákona o účetnictví platných od 1. 1. 2016 a porovnání přílohy před a po novele zákona o účetnictví pro jednotlivé kategorie účetních jednotek.
Vedoucí práce: Jiřina Bokšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses